Vacature: Bewegingslaborant

Posted by on Apr 11, 2012 in Vacatures | No Comments

Wij zoeken een bewegingslaborant voor revalidatiegeneeskunde!

Werkomgeving

Het Bewegingslaboratorium van de afdeling RevalidatieGeneeskunde van het VUmc zoekt op korte termijn een bewegingslaborant. Het gaat hierbij om het doen van bewegingsanalyses en overige onderzoeken van het bewegingsapparaat van patiënten die op de afdeling worden behandeld en participeren in wetenschappelijk onderzoek.

Het bewegingslaboratorium is een klinisch laboratorium voor onderzoek aan het menselijk bewegen en motorische functies en bestaat uit een looplab, spierfunctielab, inspanningslab en Virtual reality lab. Het looplab is specifiek ingericht om de loopvaardigheid van patiënten te onderzoeken, Kinderen met Cerebrale Parese maken daar een groot deel van uit. Voor de verschillende bewegingsanalyses wordt gebruik gemaakt van video-opnames, oppervlakte EMG metingen, grondreactiekrachten, en 3D bewegingsanalyse apparatuur (OptoTrak).

De inrichting van het spierfunctielab is afgestemd op specifiek (spier-)functie onderzoek: dynamometrie en EMG metingen. In het inspanningslab worden inspanningsfysiologische testen gedaan en de energie van het lopen gemeten (mbv mobiele O2). In het recente VR lab vinden loopanalyses plaats, met name in het kader van wetenschappelijk onderzoek. “Bewegen” is een zwaartepunt van het VUmc Het translationele wetenschappelijk onderzoek mbt. bewegen is gebundeld in het onderzoeksinstituut MOVE, hetgeen een intensieve samenwerking inhoudt met vooral de Faculteit Bewegingswetenschappen van de VU.

 

Werkzaamheden

 Wij zijn op zoek naar een bewegingslaborant (onderzoeksassistent bewegingslaboratorium), met als taken :

  • het doen en uitwerken van videogebaseerde bewegingsanalyses bij patiënten
  • het doen en uitwerken van 3D bewegingsanalyses bij patiënten
  • het doen van standaard lichamelijk onderzoek bij patiënten
  • het doen en uitwerken van inspanningstesten bij patiënten
  • het administreren van meet/-projectgegevens
  • Ondersteuning bij beheerstaken van het lab
  • Het ondersteunen van promovendi en staf middels het doen van bewegings- en inspanningsanalyses, met soms experimentele opstellingen.

 

 

Jouw profiel

 Je hebt een afgeronde opleiding fysiotherapie en/of bewegingstechnologie en je hebt belangstelling voor het werken met kinderen. Je hebt aantoonbare affiniteit met zowel functionele anatomie, biomechanica en moderne ICT technologie. Daarnaast heb je kennis van klinische bewegingsanalyse. Ervaring met het werken met patiënten strekt tot aanbeveling, net als ervaring met applicaties van (3D) bewegingsanalyses en kennis van Matlab. We vinden het belangrijk dat je een zorgvuldige werkhouding hebt, goede contactuele eigenschappen en dat je flexibel bent in werktijd indeling. Tot slot ben je goed in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

 

Wij bieden

Salarisschaal 8: 2339 tot 3136 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

 

Naast een uitstekend basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Voor meer informatie over onze voorwaarden zie:http://www.werkenbijvumc.nl/werkenbijvumc/watbiedtvumc/

 

Bijzonderheden

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor bepaalde tijd: 12maanden. Eventuele (tijdelijke) uitbreiding van de werktijdfactor via projectfinanciering behoort tot de mogelijkheden. De werkzaamheden vinden plaats op de afdeling RevalidatieGeneeskunde Vumc.

Interesse?

Wil je meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen met J. Harlaar via 0204440773. Je kunt uiterlijk tot 24 april 2012 solliciteren via de onderstaande button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.