Uniek rolstoel concept

Posted by on Jul 9, 2012 in Nieuws, Producten | No Comments

OWheelchairs is een nieuw bedrijf op de Nederlandse markt. Wij ontwikkelen en produceren innovatieve rolstoelen.

Lees meer…

UNIEK ROLSTOEL CONCEPT

image002

GRENSVERLEGGENDE ROLSTOELEN

OWheelchairs is een nieuw bedrijf op de Nederlandse markt. Wij ontwikkelen en produceren innovatieve rolstoelen. Hoppers noemen wij ze. Hoppers kenmerken zich door hoge kwaliteit, vakmanschap en nieuwe ergonomische en dynamische technieken. Hierdoor hebben deze rolstoelen een lage rolweerstand, een optimale schokabsorptie en een perfecte pasvorm. Rolstoelgebruikers ervaren groot rijplezier en hoog zitcomfort. Ook hebben zij veel mogelijkheden om steeds zelf hun Hopper naar wens in te stellen.

PLUSPUNTEN VAN O4:

 • Allround (ADL) rolstoel, snel aanpasbaar en breed inzetbaar
 • Slimme combinatie van zit- en rij-unit voor snel optimaal afstellen
 • Business model in nauwe samenwerking met O4 dealers
 • Gedegen begeleiding vanaf hulpvraag tot en met ‘ready-to-drive’
 • Continue ondersteuning om kennis en kunde verder te ontwikkelen

ALLROUND ROLSTOELEN OP MAAT

Een O4 rolstoel is een product met allround (ADL-)eigenschappen. Dankzij flexibele Plug & Play techniek zijn O4 rolstoelen precies af te stellen naar wens. Snel, eenvoudig, op elk moment! Voor iedereen de juiste Hopper.

O4 producten hebben de vereiste keuringen doorlopen.

 

Techniek

image004

Gescheiden zit- en rij-unit

Uit onderzoek blijkt dat rolstoelen niet altijd juist of optimaal zijn afgesteld. De positionering van de mens ten opzichte van de zit-unit en de rij-unit komt niet overeen. Dit kan leiden tot vervorming, onrust en moeizaam voortbewegen. Bij O4rolstoelen zijn de zit-unit en de rij-unit gescheiden. Een interface, ofwel snelverstelling, koppelt deze units aan elkaar. Via deze interface kunnen verstellingen en instellingen heel snel worden gedaan. Ook nastellingen zijn eenvoudiger. Maatwerk blijft beperkt en herinzetbaarheid is gemakkelijker.

 

HET RCA-SEAT-SYSTEM (ZIT-UNIT)

image006

 

GEZOND ZITTEN IN DE ROLSTOEL

Het RCA-Seat-System biedt hoog zitcomfort en veel rijplezier. De gebruiker kan namelijk een ideaal evenwicht zoeken tussen wendbaarheid en stabiliteit. Dit doet hij door het RCA-Seat-System traploos ten opzichte van het frame in te stellen. Daarnaast kan de zithouding naar wens worden gewijzigd door de rughoek traploos te verstellen. De elastische zitting zorgt voor een goede vering en demping. Hierdoor is de schokabsorptie uitstekend. Verder is er een ruime kleurvariatie in hoezen.

 

PLUSPUNTEN:

 • Perfecte anatomische vorm
 • Traploos verstelbaar
 • Uitstekende schokabsorptie
 • Ergonomie in het dagelijks leven
 • Gezond en comfortabel zitten
 • Groot rijplezier

 

FLEXIBELE ZITOPLOSSING

Dankzij de keuze uit 15 zitbreedten, 7 zitdiepten en 5 rughoogten is het RCA-Seat-System heel veelzijdig. Een anatomisch gevormde contourzitting behoort ook tot de mogelijkheden. En voor het plaatsen van een zitkussen is er een vlakke ziteenheid beschikbaar. Het RCA-Seat-System past op elk onderstel van de Hopper.

 image008

 

Meer info vindt u op www.Rolstoel.nl