Toilet

Posted by on Aug 31, 2017 in Blog Herre Faber | No Comments

Er is nogal wat te doen om het gebruik van toiletten.

Deze discussie richt zich altijd op transgenders. Conservatieven maken om de één of andere reden een enorm probleem van iemand die genetisch een man is, maar liever het damestoilet bezoekt. Nooit begrepen waarom je je zo druk kunt maken over iemand anders’ gedrag als je er zelf hoegenaamd geen last van hebt. Seriously, conservatieve mafketel, ondervind je economische schade? Gehoorschade? Of kom je te laat op een afspraak omdat een transgender de verkeerde plee gebruikt?

Schijthuisbezoek

Thuis maken mijn vrouw en ik gebruik van hetzelfde toilet. Ik kan niet achter andermans voordeur kijken, maar ik heb zo’n donkerbruin (haha) vermoeden dat dat overal zo gaat. We zijn collectief volkomen gewend aan gemixt toiletgebruik, maar in een publieke ruimte worden we plotseling helemaal spastisch en moeten mannen en vrouwen gescheiden worden. Het lijkt wel een moskee. Daar mogen mannen en vrouwen zich zelfs niet in dezelfde ruimte bevinden. Dat vinden wij, moderne weldenkende mensen, belachelijk (volkomen terecht overigens), maar we hebben ineens een gigantische blinde vlek als het over ons eigen schijthuisbezoek gaat.

Personeel blij

Een heel ander verhaal is het in De Haagse Hogeschool. Daar lopen namelijk studenten vrij rond. En waar er geen grond is om verschil te maken tussen mannen en vrouwen, is die er wel tussen personeel en studenten. Althans, ik heb dat zeer, zeer sterke vermoeden. Regelmatig moet de riool ontstoppingsdienst opdraven in ons gebouw, omdat één of andere gestoorde eikel het grappig vond om een hele pleerol in de pot te gooien. In een moment van reflectie stel ik mijzelf de vraag: ‘hmmm, wie zou dit hebben gedaan: een personeelslid of een student’? Ik krijg het maar niet voor elkaar om dan te denken dat het gemiddelde personeelslid zich net zo smerig gedraagt als de gemiddelde student. Ik gebruik expres ‘gemiddelde’, omdat er natuurlijk heus studenten zijn die wel normaal gedrag in de wc vertonen. Dat neemt niet weg dat het personeel van De Haagse Hogeschool recht heeft op een schoon en functionerend toilet. Het is een kleine moeite om de sloten op een aantal geselecteerde toiletten alleen toegankelijk te maken voor personeel. Facilitaire dienst, doe je best. Verschuil je niet achter een misplaatste gelijkheidsgedachte. Doe je werk en maak het personeel blij!