Seminar O4 WheelChairs

Posted by on Aug 7, 2012 in Nieuws | No Comments

Rolstoelgebruikers zitten en rijden vaak oncomfortabel, omdat hun rolstoel niet goed is aangemeten en/of verkeerd is afgesteld. Om een rolstoel goed te kunnen aanpassen is het noodzakelijk een grondige analyse te maken van de individuele behoeften van een rolstoelgebruiker.

 

Seminar ‘Gezond en dynamisch zitten en rijden in de rolstoel’

Gastdocent: fysiotherapeut Bengt Engstrøm

 

Het maken van deze analyses staat centraal tijdens het seminar ‘Gezond en dynamisch zitten en rijden in de rolstoel’ dat O4 WheelChairs organiseert op woensdag 14 november 2012. Een van de docenten is de bekende Zweedse fysiotherapeut Bengt Engstrøm.

 

Tijdens het praktijkgerichte seminar worden duidelijke handvatten gegeven om op gestructureerde wijze (zit-)houdingen te analyseren. De belangrijkste (ergonomische) zitprincipes en dynamische aandrijfprincipes worden daarbij besproken. Daarnaast komen rolstoelaanpassingen aan de orde voor mensen met verschillende aandoeningen.

 

Een aantal vragen dat wordt beantwoord tijdens het seminar op 14 november:

  • Hoe zitten mensen?
  • Wat is een van de grootste problemen bij lange-duur-zitters?
  • Hoe kan ik mensen gezond laten zitten en rijden?
  • Hoe bevrijd ik mensen van passiviteit en geef ik ze actieve vrijheid?
  • Hoe vind ik een platform voor goed positioneren?

Het seminar is bij uitstek geschikt voor adaptatieadviseurs, revalidatieartsen, rolstoelspecialisten en zorgprofessionals.

 

De docenten van dit seminar zijn Bengt Engstrøm en Stef Beumer. Bengt Engstrøm is een fysiotherapeut uit Zweden die wereldwijd seminars en trainingen verzorgt op het gebied van zithouding, ergonomie van het zitten en rolstoelaanpassingen. Daarnaast is hij schrijver van boeken en artikelen, spreker en design consulent, met focus op zitten in rolstoelen. Stef Beumer is een ervaren ondernemer in mobiliteitsproducten en rolstoel productontwikkelaar. Ook is hij spreker en schrijver, onder meer van de boeken ‘Meer weten over rolstoelen’ en ‘Anders mobiel’.

 

Het seminar begint om 9.00 uur en vindt plaats in de Golden Tulip Arnhem – Doorwerth.

U schrijft zich in voor het seminar via de website www.rolstoel.nl. Extra informatie over het seminar treft u tevens aan op deze website.

 

Over O4 WheelChairs

Sinds 2004 ontwikkelt en produceert
vernieuwende, vaste frame rolstoelen. Het geëngageerde bedrijf bedient inmiddels topklinieken in Duitsland en in Zwitserland. O4 WheelChairs streeft er continu naar rolstoelgebruikers meer mobiliteit en een betere levenskwaliteit te geven. ‘Create to move’ is het motto.