Junior laborant – onderzoeker

Posted by on Apr 22, 2015 in Vacatures | No Comments

Het VUmc Bewegingslab is een internationaal toonaangevend laboratorium voor klinisch en wetenschappelijk onderzoek aan het menselijk bewegen.

Het bewegingslab bestaat uit een Looplab, Spierfunctielab, Inspanningslab en Virtual Reality lab. Het Looplab is specifiek ingericht om de loopvaardigheid van patiënten te onderzoeken (functie van de onderste extremiteiten), maar ook functionele activiteiten van de bovenste extremiteiten worden onderzocht. Voor de verschillende bewegingsanalyses wordt gebruik gemaakt van video-opnames, oppervlakte EMG, krachtplaten en 3D bewegingsanalyse apparatuur (Vicon). De inrichting van het Spierfunctielab is afgestemd op specifiek (spier-)functie onderzoek zoals dynamometrie en EMG metingen. In het Inspanningslab worden inspanningsfysiologische testen gedaan met fiets- en armergometer en is er een mobiel O2 apparatuur om de energie tijdens lopen te meten. Het Virtual Reality (VR-) Lab bestaat uit een GRAIL systeem met een geïnstrumenteerde dual-belt loopband, een 3D bewegingsregistratiesysteem (Vicon) en een gesynchroniseerde VR omgeving, waarmee real time aanpassingen en feedback gegeven kunnen worden. De activiteiten van het Bewegingslaboratorium zijn voor een belangrijk deel gericht op het uitvoeren van bewegingsonderzoek bij patiënten die onder (mede)behandeling van de afdeling Revalidatiegeneeskunde zijn. Kinderen met cerebrale parese maken daar een groot deel van uit.

Daarnaast worden de faciliteiten van het Bewegingslaboratorium gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en voor het ontwikkelen van nieuwe instrumenten en technieken ten behoeve van klinische bewegingsanalyse.

Het onderzoek
De junior onderzoeker zal werken binnen de onderzoekslijn gericht op loopafwijkingen bij kinderen met cerebrale parese. Het doel van deze onderzoekslijn is om meer inzicht te krijgen in werkingsmechanismen van loopafwijkingen bij kinderen met CP en zo de diagnostiek ervan te verbeteren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het ontwikkelen van geavanceerde methodes voor gangbeeldanalyse, zoals real-time data verwerking, feedback naar de patiënt en spierskeletmodellering. Daarnaast staat het evalueren van behandeleffecten centraal, door middel van retrospectieve analyses en het verder standaardiseren en documenteren van prospectieve data verzameling.

Werkzaamheden

  • Het zelfstandig, gestandaardiseerd uitvoeren en uitwerken van (3D) gangbeeldanalyses en inspanningsanalyses, zowel voor de kliniek als voor verschillende onderzoeksprojecten
  • Het opstellen van een normaalwaarden dataset voor het looplab en het VR-lab (rekruteren van proefpersonen en uitvoeren van metingen)
  • Het analyseren van onderzoeksgegevens, met name m.b.t. 3D gangbeeldanalyse
  • Het schrijven en publiceren van artikelen.

Jouw profiel

  • Afgeronde Master Bewegingswetenschappen, Biomedische wetenschappen of vergelijkbaar
  • Een vooropleiding fysiotherapie, bewegingstechnologie of vergelijkbaar strekt tot aanbeveling
  • Goede contactuele eigenschappen en zorgvuldige werkhouding
  • Kennis van en/of aantoonbare interesse in klinische bewegingsanalyse
  • Wetenschappelijke belangstelling en goede Engelse schrijfvaardigheid
  • Beheersing van de Nederlandse taal.

Wij bieden

Salarisschaal 9: 2689 tot 3704 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

Naast een uitstekend basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag.Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.
Vanaf 1 juli 2015 zijn nieuwe medewerkers verplicht om een VOG te overhandigen bij indiensttreding.

Bijzonderheden

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van 12 maanden, bij voorkeur startend per 1 juni 2015. Bij goed functioneren is de intentie de aanstelling uit te laten monden in een promotietraject.

Interesse?

Wil je meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen met Prof. dr. ir. Jaap Harlaar, hoofd bewegingslaboratorium via 020-4440773 of met Faisca Stuiver via 020-4445635. Je kunt uiterlijk tot en met 3 mei 2015 solliciteren via de button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.