Movendi zoekt orthopedisch…

Posted by on Mei 15, 2012 in Vacatures | No Comments

Gezocht: Orthopedisch instrumentmaker of technoloog m/v

Bied jij dezelfde kansen aan Indiase gehandicapten? 

Locatie: Vishakhapatnam, India (Oost India)
Duur: 6 maanden, vanaf juli 2012 

Omschrijving project
Begin 2011 is er vanuit India een hulpvraag gekomen om een orthopedische werkplaats op te zetten. Deze aanvraag is gekomen van de stichting Friends Indeed. Deze stichting heeft in 2009 samen met de lokale partner Ardar een campus voor fysiek gehandicapten kinderen opgericht. De campus richt zich ook op het buitengebied. Deze activiteiten zijn er op gericht om de leefomstandigheden en het toekomstperspectief van de kinderen te verbeteren. Momenteel is er veel vraag naar hulpmiddelen maar de voorziening om deze te leveren was er kortgeleden nog niet. De doelstelling van het gehele project is dan ook, het inrichten van een orthopedische werkplaats en het opleiden van technici.

Het project rondom de orthopedische werkplaats is in oktober 2011 van start gegaan. Vier projectleden hebben inmiddels de orthopedische werkplaats ingericht en hebben alle hulpvragen in kaart gebracht. Vanaf januari 2012 zijn zij bezig met het overdragen van de kennis over het vervaardigen van de hulpmiddelen op 2 lokale mensen. Movendi zoekt nog een aanvulling op het projectteam voor de 2e helft van het project. Eind juli gaat het huidige team weer terug naar Nederland. Wij streven ernaar een nieuw klein team samen te stellen, die na een overdrachtsperiode het stokje overneemt. De taak is vooral gericht op het begeleiden van deze lokale technici tot enige mate van zelfstandigheid in het vervaardigen van de middelen. Je werkt in nauw verband samen met de fysiotherapeut op de Campus. Het projectplan is op te vragen of wordt met deze vacature meegezonden.

Kosten
Er wordt vanuit Movendi gevraagd om als projectteam zelf actief naar sponsors te zoeken. Het is de bedoeling dat de onkosten die je voor het project maakt, zoals bijvoorbeeld tickets, inentingen, benodigde materialen en onderdak in India, gedekt worden door sponsoring.

Wat verlangen we van jou?
– Afgeronde orthopedisch instrumentmaker of orthopedisch technoloog 
– Actieve participatie bij de voorbereidingen en de invulling van de doelstelling van het project
– Teamspeler
– Affiniteit met het overbrengen van kennis
– Goede beheersing van de Engelse taal
– Interesse in ontwikkelingswerk
– Ervaring op het gebied van ontwikkelingswerk of revalidatietechniek is een pré

Info Interesse of vragen? Neem contact op met:
Marije Companjen 06-48017902 / Karin Hoetmer 06-15043915
of e-mail: info@movendifoundation.org 

http://vizagindia2011.wordpress.com 
www.friendsindeed.nl