Gezocht: Fysiotherapeut m/v

Posted by on Dec 14, 2011 in Vacatures | No Comments

Movendi Foundation zet zich in voor het verbeteren van de leefomstandigheden van fysiek gehandicapten in ontwikkelingslanden… [download id=”6″]

Locatie:            Dorma Ahenkro, Ghana
Duur:               2 a 3 maanden, vanaf begin 2012

Movendi Foundation 
Movendi Foundation zet zich in voor het verbeteren van de leefomstandigheden van fysiek gehandicapten in ontwikkelingslanden. De stichting richt zijn aandacht  op die landen en bevolkingsgroepen waar een duidelijke vraag is naar ontwikkelingshulp op revalidatiegebied. Momenteel houdt Movendi Foundation zich voornamelijk bezig met het realiseren en inrichten van revalidatiewerkplaatsen en het opleiden van lokale therapeuten en technici. Movendi wil op deze wijze haar werk in ontwikkelingslanden een duurzaam vervolg geven.

Omschrijving project
Onlangs is er vanuit Ghana een hulpvraag gekomen om een ontwikkelplan op te stellen voor een nieuw op te zetten fysiotherapieafdeling in het goedlopende Dormaa Presby Hospital. In het vlakbij de grens met de Ivoorkust gelegen Dormaa Ahenkro is een ziekenhuis gevestigd dat al ruim 50 jaar medische zorg verleend in het Dormaa District. Behalve Dormaa Hospital als centrum voor de districtsgezondheidszorg kent Dormaa Presby Health services ook Dormaa Primary Health Care met diverse kleine “outstations” = klinieken, verspreid over Dormaa District (waar ongeveer 150.000-200.000 mensen wonen). Momenteel  heeft het ziekenhuis de eerste stappen gezet om ook fysiotherapie te kunnen aanbieden door alvast te beginnen aan de bouw van een ruimte hiervoor.Helaas heeft men in Dormaa geen enkele ervaring met het opzetten van zo’n afdeling en men heeft ook nog geen fysiotherapeuten aangetrokken. Men staat voor belangrijke vragen over de beste lay-out van zo’n afdeling en voor beslissingen over de meest noodzakelijke investeringen in fysio apparatuur en voorzieningen.

Het ziekenhuis is nu op zoek naar een goede externe deskundige, die daar kan rondkijken en een soort ontwikkelplan voor de afdeling fysio kan helpen opstellen, dit om te vermijden dat men verkeerd van start gaat en/of grote en verkeerde investeringen doet. Er moet een advies opgesteld worden over de opzet en ontwikkeling van een dergelijke afdeling, uitgaande van het profiel van het ziekenhuis en van het type patiënten dat in de toekomst (waarschijnlijk) een beroep op de afdeling fysio zal gaan doen.

Movendi zoekt een vrijwilliger die bovenstaand project met enthousiasme op wil pakken.

Kosten

Er wordt vanuit Movendi gevraagd om als vrijwilliger zelf actief naar sponsors te zoeken. Het is de bedoeling dat de onkosten die je voor het project maakt, zoals bijvoorbeeld tickets, inentingen, benodigde materialen en onderdak in Ghana, gedekt worden door sponsoring.

Wat verlangen we van jou?
–       Afgeronde opleiding fysiotherapie en relevante werkervaring
–       Actieve participatie bij de voorbereidingen en de invulling van de doelstelling van het project
–       Flexibele instelling
–       Affiniteit met het overbrengen van kennis
–       Goede beheersing van de Engelse taal
–       Interesse in ontwikkelingswerk
–       Ervaring op het gebied van (ontwikkelings)werk in de tropen

Info
Interesse of vragen? Neem contact op met:
Movendi Foundation: Marije Companjen 06-48017902  / Esther Blom 06-42732692
of e-mail: info@movendifoundation.org
Website:   www.movendifoundation.org