Filmpje

Posted by on Okt 8, 2012 in Blog Herre Faber | No Comments

Het is in een visioen tot mij gekomen. Nou ja, eigenlijk via het Heilige Internet. De Grote Profeet Einstein wordt aangevallen middels een videofilm op youtube, gemaakt door de laagste der laagste onreine honden.     

Onze Grote Profeet Einstein heeft bepaald en afgekondigd dat de snelheid van het licht door niets en niemand overschreden mag worden. Nu roepen deze zwakzinnige filmmakers op om dit Heilige Verbod te verbreken, terwijl het geschreven staat in de Machtige Natuurkundeboeken dat dit uitdrukkelijk is verboden. Dit is een ontoelaatbare aanval op Onze Geliefde Hoger dan Hoogste Profeet Einstein. Gelovigen en Discipelen van Onze Profeet over de hele wereld, verzamelt U en trekt ten strijde tegen dit verschrikkelijke kwaad, dat direct afkomstig is uit de diepste krochten van de hel. Deze laffe daad kan niet onbestraft blijven. Jaagt hen op tot in hun stinkende holen. Onthoofdt en stenigt hen, want dat is wel het minste dat ze verdienen.

Simpele idioot

U denkt nu hopelijk (of misschien was u al eerder tot die conclusie gekomen): ‘Die Faber is krankzinnig geworden.’ Als ik het voorgaande ook maar een beetje in ernst had bedoeld, dan had u natuurlijk volkomen gelijk. U zou er goed aan doen om mij totaal niet serieus te nemen en als een simpele idioot te bestempelen, al ben ik natuurlijk als wetenschappelijk ingesteld mens wel een groot fan van Albert Einstein.

Platte onredelijkheid

Stel nu dat we drie onbetekenende veranderingetjes doorvoeren. De Youtube link wordt veranderd in deze youtube link, die naar de, overigens niet al te best gemaakte, film ‘Innocence of Muslims’ leidt. Ten tweede veranderen we ‘Einstein’ in ‘Mohammed’. En ten derde veranderen we het verbod op het doorbreken van de lichtsnelheid in een verbod op het vertonen van (negatieve) afbeeldingen van Mohammed. Nu staat er plotseling een oproep in een stijl die ons wel heel bekend voorkomt.

Cultuurrelativisten vinden meestal dat we dit soort oproepen misschien niet goed moeten keuren, maar tenminste wel moeten begrijpen in de context van de omgeving, groepsgedrag en geschiedenis van… blablabla… Het cultuurrelativisme is aan mij een beetje voorbij gegaan. Heus wel leuk hoor, andere culturen, maar er bestaat ook zoiets als platte onredelijkheid. Geen enkele cultuur of gebruik rechtvaardigt naar mijn idee de gewelddadige demonstraties die we hebben gezien. Vind je het niet leuk? Maak zelf een filmpje!