De Kinect als hulpmiddel bij afasie

Posted by on Sep 10, 2012 in Nieuws, Producten | No Comments

Een Amerikaan heeft een Kinect getweakt om zijn moeder te helpen met het sturen van simpele berichten via e-mail. De moeder lijdt sinds een beroerte aan afasie en kan daarom geen toetsenbord bedienen om berichten samen te stellen.

Het systeem van de Amerikaan Chad Ruble gebruikt Kinect om een emotie aan te wijzen op een dashboard. Vervolgens kan de moeder de sterkte van de emotie aangeven, waarna een grote groene knop de mail verstuurt. Het project is alleen een begin; iemand anders moet nog het programma starten voordat er een mail gestuurd kan worden. De moeder heeft afasie, een taalstoornis waarbij het deel van de hersenen dat zorgt voor communicatie via woorden minder goed functioneert.

Kinectified gebruikt code uit diverse bronnen om de functionaliteit mogelijk te maken. Ruble maakt gebruik van opensourceprogrammeertaal Processing. Het volgen van de hand gebeurt onder meer met Simple-openni, terwijl er ook code beschikbaar bleek om e-mail te beheren met Processing.

Het systeem is nog lang niet af; Ruble wil onder meer verschillende emoties en andere boodschappen laten invoeren via de interface. Ook moet het nog verder worden ontwikkeld voordat zijn moeder het systeem zonder tussenkomst van een derde kan starten en kan e-mailen.