Bewegingstechnologen als eersten ‘goed’

Posted by on Okt 17, 2012 in Nieuws, Opleiding | No Comments


Taart voor de medewerkers van Bewegingstechnologie.De opleiding is er als eerste Haagse in geslaagd om als goede opleiding uit de accreditatie te komen. ‘Een hele rij voldoendes en goed zie je vaker, maar in het nieuwe accreditatiesysteem heb ik dit nog niet eerder gezien.’

‘Natuurlijk, da’s een mooie opsteker,’ erkent teamleider Rienk van der Slikke, prikkend met zijn gebakvorkje. ‘Daar zijn we erg blij mee.’ Er was slagroomtaart van het bestuur voor alle docenten, maandagmiddag.

Bij de periodieke keuring, eerder dit jaar, oordeelde de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) dat Bewegingstechnologie niet op alle deelaspecten voldoende of goed functioneerde, maar dat ook de opleiding als geheel met ‘goed’ beoordeeld wordt. Sinds de NVAO in 2011 met een andere beoordelingssystematiek startte, was dat nog niet eerder voorgekomen.

Sinds vorig jaar beoordeelt de NVAO niet alleen op deelaspecten, maar geven de keurmeesters ook een totaaloordeel over een opleiding. De NVAO kwam ook april vorig jaar op bezoek bij Bewegingstechnologie, maar kwam tot een zo positief oordeel, dat ze aan zichzelf ging twijfelen. ‘Een hele rij voldoendes en goed zie je vaker, maar in het nieuwe accreditatiesysteem heb ik dit nog niet eerder gezien,’ zegt Paulina Krijnen van de dienst Onderwijs en Studentzaken.

Na vervolgonderzoek velde de NVAO eind september het definitieve oordeel. Behalve het totaalplaatje ‘goed’ scoorde Bewegingstechnologie helemaal goed op niveau, kwaliteitszorg en personeel. Relatief het minst scoort de opleiding op voorzieningen: huisvesting en informatievoorziening leveren voldoendes op.

Download: Officiële samenvatting accreditatie Bewegingstechnologie